JUGYU-s mozaik Szegedről

A nyár és az évindítás eseményiről érkezett színes beszámoló a SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolája, Napközi Otthonos Óvodájától.

  • Az Oktatási Hivatal Bázisintézményi cím elnyerése
  • Partneriskolai kapcsolatépítés
  • III. Tomori Kadét Kupa

A kiskunmajsai Tomori Pál Katolikus Gimnázium, Technikum és Kollégium III. Tomori Kadét Kupa elnevezéssel kétfordulós, országos, hazafias, történelmi versenyt hirdetett az általános iskolák 7-8. osztályos tanulóiból szerveződő 4 fős csapatok számára.

Céljuk, hogy összemérjék a tanulók hazafias történelmi, hadtörténeti, honvédelmi technikai ismereteiket és fizikai erőnlétüket, ügyességüket. 

Az 1. forduló online feladatai után, augusztus 28-án a döntőbe jutott csapatok személyes jelenléttel mérték össze tudásukat, problémamegoldó képességüket gyakorlati akadályok leküzdése mellett. 

Iskolánkat „A magyar front hősei” csapat képviselte. Tagjai Havasi Márton, Havasi Viktor, Tóth Ábel és Vígh Ákos 8. c osztályos tanulók voltak, akik 54 csapat közül az előkelő V. helyezést érték el.

  • Iskolazöldítés

A Zöld Klub idei első aktivitása az új, kültéri tanterem magaságyásainak beültetése és a Cetelem pályázat megvalósításának második üteme, az iskola udvarán a kazánház és a szálloda közötti területen zöldítették és cserjéket ültettek.
Szeretettel várták a kedves Szülőket gyermekeikkel! Szeretettel várták a kedves Kollégákat és kedves Diákjaikat, ha fontosnak érezték, hogy szebb és zöldebb legyen az iskolájuk!

Az ültetés: 2023. szeptember 29-én, pénteken, 16.00-17.30 között zajlott le a képek tanúsága szerint nagy sikerrel.

Képes beszámoló: JUGYU-s mozaik Szegedről